Меню
Затваряне на менюто
Затвори

8.4.2019 Обновеният Transporter 6.1 дебютира на най-голямото в световен мащаб изложение за строителни машини и строителни уреди.

След световната премиера на Multivan 6.1 през февруари Volkswagen Лекотоварни автомобили представи в Мюнхен за първи път Transporter 6.1.

Обновеният Transporter 6.1

  • Bulli 6.1 - с нов спектър от иновативни асистиращи системи - по-сигурен и по-комфортен от преди
  • Нови решения като специалната функция за товарене на дълги товари оптимизират работното ежедневие
  • Силно разширено серийно оборудване с аудио-система вкл. Bluetooth-устройство "Свободни ръце"

Transporter 6.1 се показва на „bauma 2019“ като товарен вариант и бордови с двойна кабина

След световната премиера на Multivan 6.1 през февруари Volkswagen Лекотоварни автомобили показва от днес в Мюнхен за първи път новия Transporter 6.1.Дебютът на технически обширния преработен бестселър на лекотоварен автомобил се състоя на възможно най-добрата сцена: "bauma 2019". В световен мащаб това е най-голямото изложение за строителни машини и строителни уреди от всякакъв вид. Очаква се да бъде от 8 до 14 април с повече от половин милион посетители от над 200 държави - така Volkswagen Лекотоварни автомобили ще презентира новия Transporter 6.1 пред експерти от целия свят.

Новият Transporter 6.1 дебютира в Мюнхен с уникално разнообразие на варианти на каросерии в конкурентна среда: като товарен вариант и комби, както и като единична и двойна кабина с товарна платформа. Така Volkswagen Лекотоварни автомобили предлага за всяка цел на употреба правилния автомобил и по този начин решение за всеки индивидуален транспортен проблем в този сегмент.

Повече сигурност чрез новите асистиращи системи

Volkswagen Лекотоварни автомобили избра за най-големия ъпдейт на шестото поколение транспортери съзнателно новото допълнително обозначение 6.1. Тъй като изпълнените технически мерки надхвърлят обикновената поддръжка на модела. Това показва, че смяната от хидравлично на електромеханично сервоуправление е сложен системен обмен, който обикновено се осъществява в рамките на производствена серия само с пълна промяна на поколението. Благодарение на електромеханичното управление, в серията бяха въведени изцяло нов спектър от асистиращи системи и по този начин значително се увеличи безопасността и комфортът. Към новите асистиращи системи принадлежат технологии като "Lane Assist" (активна Система за следене на платното), "Park Assist" (дава възможност за паркиране с автоматично управление на волана), Странична защита (предупреждава при критично приближаване до препятствия и хора), Асистент за излизане от паркомясто (предпазва при излизане от паркиране назад) и "Trailer Assist" (прави маневрирането с ремарке чрез автоматично управление лесно като детска игра). Спектърът от нови системи е допълнен от система за разпознаване на пътните знаци (предлага се в комбинация с навигационна система). В товарния вариант и комбито серийно производство е и новият Асистент за компенсация на страничния вятър. Той стабилизира Transporter 6.1, в случай че колата напр. на мост бъде подета от пориви на вятъра. Също така серийно производство: Автоматична спирачка след удар и Система за подпомагане при изкачване по наклони.

Усъвършенстването на детайла улеснява работното ежедневие

В допълнение, напълно нови функции усъвършенстват изцяло работното ежедневие с новия дизайн на Transporter 6.1 в предната част. Те включват 230-волтов контакт на седалката на водача и заключващо се отделение в двойната седалка от страната на пътника. Също така новопроектиран е вариант за товарене на изключително дълги товари; сега вече може да бъде пъхнат под двойната седалка до шофьора (функция за подзареждане). По този начин се повишава максималната дължина на товарното пространство от 2450 мм на 2800 мм респективно от 2900 мм на 3300 мм (удължено междуосие). Серийно Transporter 6.1 е оборудван освен това с отделно заключване на товарното пространство (товарен вариант и комби с разделяща стена). Товарното отделение може да се заключи отделно от кабината. Възможност 1: заключва се само товарното пространство (режим "Пощальон"). Възможност 2: заключва се само шофьорската кабина (режим "Работилница"). Резултатът ще бъде и "куриерски пакет" с още по-здрав дизайн за части от автомобила, които са подложени на силно износване, като генератора, акумулатора или задвижващите валове.

Добавена стойност чрез разширено стандартно оборудване

Значително разширено е серийното оборудване на Transporter 6.1. Новите допълнения включват електрически прозорци във всички версии, централно заключване, електрически регулируеми и нагряващи се външни огледала, нови H7 фарове, светли и енергоефективни вътрешни светлини с LED технология, както и радиосистемата "Composition Audio" с Bluetooth устройство Свободни ръце.

Кокпит за свързан в мрежата свят на настояще и бъдеще

Volkswagen Лекотоварни автомобили постоянно приспособява работното място в Transporter 6.1 спрямо изискванията на дигиталния свят. Ново на разположение като опция, е третото поколение на модулната инфотейнмънт платформа (MIB3); новите системи дават възможност за изцяло нови приложения и онлайн услуги. Най-важната характеристика в оборудването на новата структура на бордовата мрежа е допълнително интегрираната SIM-карта (eSIM). С тази eSIM се отваря нов спектър на онлайн базирани функции и услуги.

Ефективни дизелови двигатели с мощност 90 до 199 к.с.

Bulli 6.1 ще излезе на пазара с ефективен 2,0-литров турбо дизелов двигател. 2.0 TDI с мощност 66 kW / 90 к.с., 81 kW / 110 к.с., 110 kW / 150 к.с. и 146 kW / 199 к.с. Всички те изпълняват стандарта за отработени газове Euro 6d TEMP. Версиите със 110 kW и 146 kW се предлагат опционално със задвижване на четирите колела (4MOTION).

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип