Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Новият ID. Buzz Технически данни

Новият ID. Buzz Технически данни

Просторен, многофункционален и ориентиран към бъдещето: Новият ID. Buzz е универсален автомобил за почти всички предизвикателства от ежедневието - независимо дали пътувате по лични, или служебни дела. Показателите на новия ID. Buzz са красноречиви. От каросерията до усъвършенстваното електрическо задвижване - тук ще намерите всички важни данни, размери и характеристики.

Размери, тегло, натоварване и всичко останало – техническите данни на новия ID. Buzz

Дължина на автомобила в мм 4712
Дължина на автомобила с теглич в мм 4837
Ширина на автомобила без външни огледала в мм 1985
Ширина на автомобила с външни огледала в мм 2212
Височина на автомобила в мм (H3) 1927 – 1951
Височина на товарене на 5-местния вариант в мм (H4) 1180
Височина на вътрешното пространство в мм Височина до тавана 1-ви ред седалки: 1032

Височина до тавана 2-ри ред седалки: 1044
Ширина на страничните плъзгащи се врати в мм 757
Нормално междуосие в мм 2989
Товарен обем на багажника в л 1121 (до горния ръб на задната седалка)

2123 (зад 1-ви ред седалки, сгънати и придвижени макс. напред 2-ри ред седалки)
Максимална ширина на багажника в мм (B1, B2) 1217 (макс. ширина на натоварване между калниците: 1204)
Височина на товарния борд в мм (H2) 632
Задна клапа, ширина на височина в мм 1275 x 1096
Минимален диаметър на завиване в м 11,09
Собствено тегло в кг 2471 заедно с водача¹
Допустимо общо тегло в кг 3000

Електрическото задвижване: с високи технологии към бъдещето

Практичен, динамичен и с неутрален въглероден отпечатък2: Това са характеристиките на иновативното електрическо задвижване на новия ID. Buzz. С максимална скорост от 145 км/ч той се справя с почти всички предизвикателства от ежедневието както на частни клиенти, така и на предприемачи. Интегрираният в задната част електрически двигател заема съвсем малко място и разполага с максимална мощност от 150 kW. Батерията с нетно енергийно съдържание от 77 kWh гарантира, че с ID. Buzz можете да изминете до 420 километра3, без да спирате на зарядна колонка. С грижа към околната среда, изцяло електрически и изключително здрав - ID. Buzz задава нови стандарти във Volkswagen Лекотоварни автомобили.

Акумулаторна батерия

Бързо зареждане, дълъг пробег и решения за интелигентно зареждане: Високоволтовата литиево-йонна батерия в пода на ID. Buzz предлага 77 kWh (бруто: 82 kWh) нетно съдържание на енергия. Така без презареждане можете да изминете до около 420 километра3. При бързо зареждане (DC) максималната мощност достига до 170 kW. При тази бързина за зареждането на батерията от 5% до 80% са необходими само около 30 минути4. За да се улесни процесът на зареждане в още по-голяма степен, в бъдеще благодарение на функцията Plug & Charge5 зареждането ще започва автоматично след включването на зарядния кабел. При тази технология данните за удостоверяване се запазват в автомобила само при първото зареждане. След това станцията за зареждане автоматично Ви разпознава. Изключително практично. Тази технология е отчасти достъпна от 2022 година и постепенно се внедрява чрез сертифициран по ISO стандарт, за да можете в бъдеще да използвате все повече зарядни станции Plug & Charge5. Мощността за обичайното зареждане (AC) на Wallbox станция като ID. Charger6 например, е максимум 11 kW.

Допълнителна информация относно високоволтовата батерия

Електродвигател

Оперативен и пъргав: Иновативният електродвигател на новия ID. Buzz заема съвсем малко място върху задния мост и го задвижва. Максималната му мощност е 150 kW, което ускорява електрическия бус до 100 км/ч за 10,2 секунди. По този начин е възможно безпроблемно теглене на прикачен товар до 1000 кг с опционалния теглич. Електрическото задвижване превръща ID. Buzz в изключително пъргав автомобил с незабавно постиган максимален въртящ момент от 310 Nm. Освен това ID. Buzz има нисък център на тежестта на каросерията, тъй като батерията е разположена ниско долу в т. нар. под тип "сандвич". Благодарение на малкия си диаметър на завиване от само 11,1 метра той лесно се управлява и по тесните улици в центъра на града.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип