Асистиращи системи за водача

Всеки ден по-спокойни на пътя

Caddy разполага с богат асортимент защитно оборудване и може по желание да бъде оборудван с многобройни асистиращи системи водача, като автоматичното регулиране на дистанцията ACC.

Автоматично регулиране на дистанцията ACC1

Регулира автоматично скоростта според скоростта на движещия се отпред автомобил и спазва при това зададената от водача дистанция. Настроената скорост не се надхвърля. Съдържа вече системата за наблюдение на зоната през автомобила "Front Assist".

Система за наблюдение на зоната пред автомобила "Front Assist" с функция за аварийно спиране в града (без изобр.)1

Посредством радарна система помага за намаляване на спирачния път при разпознати ситуации с критично малка дистанция. Предупреждава водача в разпознати опасни ситуации с визуален и звуков сигнал, както и със спирачен импулс.  

Асистент за поддържане на лентата на движение "Lane Assist" (без изобр.)1 2

Противодейства при неволно напускане на лентата на движение и едновременно с това предупреждава водача чрез звуков сигнал и индикатор на мултифункционалния дисплей.  


Асистент за регулиране на дългите светлини "Light Assist" (без изобр.)

Превключва автоматично дългите светлини към къси при насрещно движение или при движещи се отпред автомобили, преди те да бъдат заслепени. Над 60 км/ч и при пълна тъмнина дългите светлини се включват самостоятелно при активирана преди това система. Асистентът за регулиране на дългите светлини е наличен само в комбинация с пакет "Светлина & Видимост" и мултифункционалния централен дисплей "Plus"/ "Premium".  

Фарове за мъгла с интегрирани светлини за завой (без изобр.)

Осигуряват оптимална видимост при лошо време. При завиване вътрешният за завоя фар осветява зоната на завоя на автомобила.  

Система за разпознаване на умората на водача (без изобр.)1

Препоръчва почивка чрез визуални и звукови сигнали, щом разпознае поведение на водача, което може да е причинено от умора.  


Спирачен асистент (без изобр.)

Разпознава с каква скорост се задейства спирачният педал. При рефлексивно или аварийно спиране по-бързо се увеличава спирачното усилие.  


Дневни светлини (без изобр.)

Включват се автоматично с активирането на подаване на контакт и при дневна светлина намалява риска от злополука.  

Система за контрол на налягането в гумите (без изобр.)1

Предупреждава при възможна загуба на налягане в гумите и дава указание на водача да провери налягането в гумите възможно най-бързо.  

Темпомат, вкл. ограничител на скоростта (без изобр.)1

В зависимост от наклона нагоре и надолу поддържа при скорост над 30 км/ч желаното темпо, съответно ограничава максималната скорост до индивидуално настроена стойност.  

Система за разпознаване на пътните знаци (без изобр.)1

Разпознава пътните знаци при движение и информира водача за актуалната пътна обстановка.  


Асистент при потегляне по наклон (без изобр.)

При изкачване на наклони може да предотврати нежеланото връщане на автомобила назад чрез една до две секунди задържане на спирачното налягане. При потегляне се постига комфортно управление на автомобила.

В рамките на ограниченията на системата.

Водачът във всеки момент трябва да бъде готов да противодейства на асистиращата система и не е освободен от отговорността да шофира автомобила внимателно.

На тази страница за моделите се описват оборудвания. Най-често не се навлиза в подробности дали при съответното оборудване се касае за серия или за платена опция. За допълнителна информация относно точния обхват на оборудването на автомобила (серийно оборудване/допълнително оборудване), съответно за задължителни комбинации, молим да се обърнете към дилър на Volkswagen Лекотоварни автомобили или използвайте нашия конфигуратор на Volkswagen Лекотоварни автомобили. Показаните тук автомобили могат да се различават от предлаганите на нашия пазар модели по отделни компоненти. Показани са някои детайли от оборудването, които биха могли да подлежат на допълнително заплащане. Всички брутни цени са необвързващи, некартелни, ориентировъчни цени, включващи 20% ДДС и транспортни разходи. За улеснено четене на текстовете не сме избрали нито мъжки, нито женски род на думите, отнасящи се до лицата. Това в никакъв случай не означава ощетяване на съответния друг пол. Благодарим Ви за разбирането.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Caddy
Товарен вариант

 

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип